نمونه منابع کنکور: بوم شناسی دریا (Marine Ecology)
شوری مهمترین ویژگی آب دریا است. شوری بسته به عمق و موقعیت جغرافیایی متفاوت است. شوری آبهای سطحی دریا از 31 تا 40 PPT متغیر است. یونهای آب دریا حاصل فشرده شدن سنگهای پوسته زمین است که منشاء آب بودهاند. در آب دریا تا 70 عنصر حتی عناصر کمیاب وجود دارند. نسبت عناصر محلول (یونهای محلول) به هم در آب دریا همواره ثابت در نظر گرفته میشود. در واقع غلظت 6 عنصر کلر، سدیم، سولفات، منیزیم و کلسیم و پتاسیم را نسبت به هم ثابت میدانند. به این عناصر Conservative گویند که از نظر لغوی به معنی محافظهکار است یعنی ترکیباتی که به طور کلی دچار تغییر نشوند و حالت ثابتی داشته باشند.
در نقطه مقابل این ترکیبات عناصری مانند O2 را Unconservative گویند، زیرا نسبتهای آنها دائما از محلی به محل دیگر متغیر است. کلر عنصر اصلی آب دریا است.
شوری بر مقدار ویسکوزیته (وجت)، کشش سطحی، چگالی، میزان اکسیژن محلول در آب، نقطه انجماد و جوش و نیز گرمای ویژه آب موثر است. اگر شوری افزایش یابد، ویسکوزیته (وجت)، کشش سطحی، چگالی و نقطه جوش نیز افزایش مییابد ولی میزان اکسیژن محلول در آب، نقطه انجماد و گرمای ویژه کاهش مییابد.
برای تهیه درسنامه بوم شناسی دریا (Marine Ecology) به لینک زیر مراجعه کنید:
تهیه منابع کنکور کارشناسی ارشد و دکتری زیست شناسی دریا
این مطلب توسط تیم تهیه محتوای سایت http://marinebiology.blog.ir تهیه و منتشر شده است. هرگونه استفاده از مطالب سایت http://marinebiology.blog.ir بدون کسب اجازه و اطلاع مدیریت سایت مجاز نیست.
درباره این سایت